Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: у Telegram назвали «помилкою» відключення чат-ботів ГУР, СБУ і Мінцифри


 Раніше месенджер Telegram заблокував низку офіційних ботів в Україні
Раніше месенджер Telegram заблокував низку офіційних ботів в Україні

Співробітник Telegram заявив, що чат-боти Головного управління розвідки та Служби безпеки, а також бот Міністерства цифрової трансформації були відключені помилково, пише інформаційна агенція Reuters, посилаючись на неназване джерело у компанії.

У коментарі виданню представник Telegram заявив, що боти були «тимчасово відключені через помилкове спрацьовування, але згодом були відновлені», не надавши додаткових деталей.

Офіційні українські чат-боти «Головний бот розвідки», «STOP Russian War» та «єВорог» відновили свою роботу за кілька годин після того, як Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що месенджер Telegram заблокував низку офіційних ботів.

Раніше засновник Telegram Павло Дуров оголосив, що месенджер блокуватиме акаунти і ботів, які «збирають координати для точкових ударів або публікують пряму особисту інформацію із закликами до насильства».

Читайте також: Дуров анонсував зміни в Telegram для українських користувачів

«Головний бот розвідки» був створений для зв’язку з українцями на окупованих територіях та отримання інформації про сили та засоби військ РФ, дислокацію російських високопосадовців і колаборантів.

За допомогою чат-боту «STOP Russian War» від СБУ можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ.

Також подібні функції виконує бот «єВорог», через який можна відправити точну геолокацію розташування військ РФ, а також передати фото та відео техніки.

Форум

XS
SM
MD
LG