Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: Росія атакувала об’єкти енергетики у чотирьох областях України


Високовольтна лінія, яка постраждала від ракетного удару Росії на Харківщині, Україна, 22 березня 2024 року, фото ілюстративне
Високовольтна лінія, яка постраждала від ракетного удару Росії на Харківщині, Україна, 22 березня 2024 року, фото ілюстративне

В ніч на 29 березня військові РФ атакували дронами та ракетами енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«На Дніпропетровщині обстріляні об’єкти теплової генерації. Також ворог завдав удару по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області – є пошкодження обладнання», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровcькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання, повідомляє міністерство.

В компанії «Укренерго» вранці інформували, що на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині діють графіки погодинних відключень.

Енергетичний холдинг ДТЕК уточнив, що війська РФ атакували три теплоелектростанції компанії. За попередньою інформацією, поранено енергетика.

«З початку повномасштабного вторгнення ворог обстріляв ТЕС ДТЕК понад 160 разів», – повідомили у компанії.

У ніч проти 29 березня, під час масованої комбінованої атаки сили РФ вкотре вдарили по енергетичних об’єктах. За даними Повітряних сил ЗСУ, українська протиповітряна оборона знищила 84 російські повітряні цілі з 99.

Раніше, 22 березня, російські війська завдали чергового удару по Україні. Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG