Доступність посилання

ТОП новини

У Росії представили в.о. головнокомандувача ВМФ після повідомлень про звільнення Євменова


Адмірал Олександр Моїсеєв досі командував Північним флотом РФ
Адмірал Олександр Моїсеєв досі командував Північним флотом РФ

Тимчасовим виконувачем обов’язків головнокомандувача Військово-морського флоту Росії призначили командувача Північного флоту адмірала Олександра Моїсеєва, повідомило російське державне новинне агентство «РИА Новости».

Тим часом, інше держагенство новин ТАСС уточнило, що Моїсеєва представили на новій посаді на церемонії з нагоди Дня моряка-підводника в Кронштадті.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що попереднього головнокомандувача ВМФ Росії адмірала Миколу Євменова відправили у відставку. Що саме спричинило звільнення, не уточнювалося. Євменов обіймав цю посаду з 2019 року.

Адмірал Олександр Моїсеєв командував Чорноморським флотом Росії з травня 2018 по травень 2019 року. Після цього він був призначений командувачем Північного флоту.

Заміна головнокомандувача Військово-морського флоту Росії відбулася на тлі великих втрат у Чорноморському флоті РФ. За даними командування ЗСУ, російські кораблі на Чорному морі кілька діб не виходили на чергування після того, як ​5 березня українська розвідка заявила про знищення поблизу Керчі російського корабля «Сергій Котов».

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило 6 березня, що внаслідок українського удару по російському кораблю були поранені щонайменше 27 російських військових, а сім осіб загинули. Росія зазвичай не коментує ураження своїх кораблів українською стороною.

Раніше командувач Військово-морських сил України віцеадмірала Олексій Неїжпапа в інтерв’ю «Українській правді» заявив, що кораблі під прапором Військово-морського флоту Росії будуть «законними цілями» для України у будь-якому місці світового океану.

За підрахунками проєкту Oryx, з початку повномасштабної війни з Україною Росія втратила більш як чверть Чорноморського флоту, включно із флагманом, ракетним крейсером «Москва».

Форум

XS
SM
MD
LG